Del 10 al 14 de setembre de 2018 un grup de participants de l’Associació SMCAnoia van gaudir d’una setmana artística a Avinyó gràcies a la Fundació Setba, dins el projecte Natura és Cultura, supervisat i dirigit per Quim Moya i Josep Berenguel.

El projecte proposa  la intervenció artística sobre 40 arbres del bosc de la Torre dels Soldats, en el Camí Ramader Central d’Avinyó, seguint  l’estela que, en el seu dia, va iniciar el pintor i escultor basc Agustín Ibarrola en el bosc d’Oma (Bizkaia), amb una perfecta complicitat entre art i entorn natural.

 

Aquesta proposta artística s’enmarca dins dels principis del “Land Art” (Art terrestre), on les pintures utilitzades no fan malbé els arbres, perquè només actuen a l’escorça. Després el temps i l’erosió natural s’encarreguen de la seva neta desaparició, respectant el cicle natural del bosc.

Cada participant del taller Natura és Cultura va actuar sobre un arbre, tenint en compte l’obra col·lectiva. L’Associació Arep i Ràdio Nikosia també van ser seleccionats i també van plasmar la seva creativitat en el bosc, creant una obra conjunta que continuarà l’any vinent.