Ràdio Nova trenca prejudicis amb l’estrena de Positiva-Ment Ràdio de la mà de l’Associació Salut Mental Anoia

 

Ràdio Nova estrena aquest dijous el programa Positiva-Ment Ràdio, un projecte engrescador que arriba a l’emissora vilanovina des de l’Associació Salut Mental Catalunya Anoia per trencar estereotips i combatre prejudicis. El fan possible un grup de persones amb problemàtiques de salut mental involucrades en l’associació, apassionades per la ràdio i amb moltes ganes d’expressar-se.

 

El projecte Positiva-Ment Ràdio neix sota la coordinació d’Anela Dergic Velic en el Club Social Aidar. Un grup de persones tenia ganes d’explorar aquest mitjà de comunicació i van començar a gravar un programa de ràdio que en principi només es penjava a Internet. L’objectiu, a banda de passar una bona estona, era contribuir a la sensibilització sobre el trastorn mental en la ciutadania i sobretot, normalitzar la participació de les persones que viuen amb alguna problemàtica de salut mental en la societat.

És un programa dirigit i gestionat per diferents participants del Club que no només comparteixen vivències, sinó que també preparen continguts d’interès molt divers, tant informatius com d’entreteniment.

A finals de l’any passat, van proposar a Ràdio Nova la possibilitat d’oferir el seu programa a la freqüència del 107.7 fm i així poder elaborar els continguts amb l’assessorament d’un equip de comunicació professional.

 

Juan Carlos Gómez Pérez, Abigail Vera López, Enric Chenoll Alaball, Robert Batalla Swire i Patricio Márquez García han participat en aquest primer programa que combina entrevista, amb música i fins i tot un espai de cuina.

En aquest primer programa han entrevistat a Isabel Casas, una de les responsables de la Llibreria Llegim, persona molt implicada en l’acció cultural i també de caire social des de Càritas, i a Maribel Nogué, activista referent en la lluita feminista i en moltes altres causes de responsabilitat social, des de la política i l’associacionisme.