ss

 

                                                                     ACTIVITATS DEL CLUB SOCIAL AIDAR ‘2020

 

 

 

 

CÀMERA I ACCIÓ

Espai creatiu en el qual es busca treballar mitjançant l’aprenentatge de diferents tècniques de gravació, direcció, muntatge, coneixement observació i estructuració de l’entorn a partir de la edició de vídeos i imatges.

 

TRENQUEM AMB L’ESTIGMA

Utilitzarem material audiovisual o notícies per treballar la conscienciació vers la salut mental, comprendre millor el que ens passa i que suposa tenir un trastorn i aquest coneixements els utilitzarem per fer un treball amb la comunitat per trencar l’estigma i conèixer millor a aquest col·lectiu.

 

 

CONEIX-TE

A coneix-te com bé diu la paraula ens coneixerem una mica més a nosaltres mateixos i mateixes. Ho fem de dues maneres, a través de dinàmiques de grup i a través d’exercicis de ioga. Prenem consciència del nostre cos i del nostre estat d’ànim. Aprenem a identificar com ens sentim, a parlar del que ens preocupa i buscar solucions. Es treballa des del positivisme per això quan sortim de coneix-te sortim amb energies renovades, amb motivació i estimant-nos cada dia una mica més.

 

 

ESPAI BON ROTLLO

És un Espai d’Intercanvi i d’interrelació dirigit als membres més autònoms i amb més inquietuds.  Entre d’altres objectius el que es pretén és : Organitzar jornades temàtiques on hi puguin participar totes les persones apuntades a l’activitat (formacions, tallers, espais de debat envers diversos temes). Organitzar sortides auto organitzades relacionades amb activitats per persones més dinàmiques i/o amb iniciativa. Programar activitats alternatives ( entre setmana i de cap de setmana) , fóra de l’horari de club social. I potenciar la autoorganització entre ells, ja que gaudiran un dia sense acompanyament ni supervisió de professional.

 

HAPPENING

A les classes de Happening, els socis/es aprenem les diverses tècniques artístiques de la mà d’una tallerista que ens ajuda a poder plasmar les nostres inquietuds. Cada dijous al matí fomentem la nostra creativitat i expressem tot allò que necessitem dir, essent així una teràpia artística. Llapis i a la plaça, carbonet i bodegó, pintura sobre tela… Quan dibuixem i pintem a la sala polivalent del Club, ambientem l’espai amb músiques relaxants i plenes de colors agradables, que acompanyen les nostres emocions. Amb l’art s’expressa, l’art també allibera.

MOVIMENT SUAU

El taller està plantejat per a que els participants aprenguin a connectar i comunicar-se, a través del cos i la memòria i mitjançant la música, el moviment i l’espai. Generant així una sèrie de premises que permetran que es treballi des de les pròpies inquietuds.

IOGA

El ioga és una disciplina cada vegada més comú en la pràctica del dia  a dia de les persones, ja que a través del ioga treballes la flexibilitat del cos i també de la ment,  el ioga ens ensenya quins són els nostres  límits i a respectar fins a on podem arribar, també ens ajuda a identificar les nostres emocions.  El ioga que practiquem és un ioga de nivell bàsic i en cada sessió se li dona un espai important a la relaxació o meditació.

CAFÈ TERTÚLIA

És un espai de trobada informal entre professionals, voluntaris i participants  del Club Social  dedicat a fer el cafè. Un grup de participants del club social assumeixen les tasques de preparar-ho i servir-lo a la resta de companys. Aquestes tasques son rotatòries, de tal manera, que tothom col·labora a l’activitat. El cafè s’acompanya d’una tertúlia, la qual és espontània. També és una bona estona per relacionar-se i posar-se al dia de les informacions destacades de la setmana.

 

COMISSIÓ DE CAP DE SETMANA

Reunions on es decideixen i es planifiquen les activitats que es realitzaran el cap de setmana, ja siguin auto organitzades o amb l’acompanyament d’un educador/a. Les activitats sempre seran programades en relació a les demanades o inquietuds dels participants del Club Social. Un cop es realitza la proposta d’una activitat, s’acaba votant i decidint a l’Assemblea del Club.

 

FEM RUTA

A Fem ruta, els dilluns i els dijous, fem exercici tot visitant espais, indrets i monuments emblemàtics de la ciutat d’Igualada. Passegem i alhora gaudim de la companyia d’uns rutaires amb ganes de relacionar-se. A més, qualsevol paisatge és bo per aturar-nos a descansar uns segons i fer-nos una foto: El rec, el pont de Fàtima, el barri de les flors, l’edifici més alt d’Igualada…

 

PISCINA

Activitat aquàtica que es realitza a la piscina Les Comes. Hi ha varis nivells: l’inicial, es fa a la piscina petita i es realitzen exercicis de familiarització, el mitjà, es realitzen exercicis de motricitat a la piscina gran. I el nivell alt, a la piscina gran es fan exercicis de perfeccionament de tècnica. Per finalitzar la sessió a la piscina petita, tots els participants realitzen jocs conjunts a la piscina petita.

 

CINE FÒRUM

Activitat que consisteix en  ampliar els nostres coneixements cinematogràfics i gaudir del cine. Els participants i les participants són qui escullen la pel·lícula.  Al final de la sessió es fa un petit col·loqui per poder expressar dubtes, opinions o sentiments que ens ha transmès la pel·lícula. És una activitat de molt èxit ja que hi ha molta assistència. 

VOLUNTARIAT BANC DE QUEVIURES

Activitat que promou la integració dels participants, l’autorealització i la cooperació entre els seus assistents. Fomenta el voluntariat, coneixent així  altres entitats i col·lectius de la comarca de l’Anoia i afavoreix el sentiment de solidaritat i de compromís vers a la resta de la societat.

ASSEMBLEA

És un espai de trobada i intercanvi quinzenal per parlar de les propostes, novetats i gestió del Club Social. Es decideix entre tots els membres i es vota quines seran les demandes ( sortides, excursions, tallers, etcc) i propostes que es tiraran endavant.

 

POSITIVA-MENT RÀDIO

Positiva-ment ràdio és un programa que s’emet un cop al mes a radio Vilanova del Camí. Pretén donar veu a les persones que pateixen un problema de salut mental i poder parlar-ne amb naturalitat. Un dels objectiu és trencar amb l’estigma que hi ha a la societat en quan a la problemàtica de salut mental i utilitzar la ràdio com a teràpia per als i les participants per a la seva evolució personal.