ACTIVITATS DEL CLUB SOCIAL AIDAR ‘2017

 

 

 

 

ANGLÈS

Activitat on es treballa la llengua anglesa, d’acord amb el nivell dels participants. Aquest curs 2017 formem part de la prova pilot de la nostra federació SMC.  Aquest mes d’octubre hem reprès les activitats del Mental Health Friendly. Abans de l’estiu 7 Clubs Socials (CS) van estar treballant amb el Maletí Mental Health Friendly, un recurs elaborat amb Andrew Dodd per fer un tastet d’anglès. El maletí pedagògic permet als professionals dels clubs amb un nivell mitjà d’anglès fer un taller introductori. Es pretén a la llarga, que pugui ser una activitat oberta a la comunitat.

 

 

AQUAGYM

Activitat aquàtica que es realitza a la piscina del Mont-aQua (Santa Margarida de Montbui). Es tracta d’una activitat oberta a tots els públics, on hi participen tant persones del Club Social com del gimnàs. Es tracta de realitzar exercicis dins l’aigua, aprofitant la resistència de l’aigua i els beneficis d’aquesta, seguint les instruccions que va marcant el monitor al ritme de la música.

 

 

ASSEMBLEA

És un espai de trobada i intercanvi quinzenal per parlar de les propostes, novetats i gestió del Club Social. Es decideix entre tots els membres i es vota quines seran les demandes ( sortides, excursions, tallers, etcc) i propostes que es tiraran endavant.

 

 

CAFÈ TERTÚLIA

És un espai de trobada informal entre professionals, voluntaris i participants  del Club Social dedicat a fer el cafè. Un grup de participants del club social assumeixen les tasques de preparar-ho i servir-lo a la resta de companys. Aquestes tasques son rotatòries, de tal manera, que tothom col·labora a l’activitat. El cafè s’acompanya d’una tertúlia, la qual és espontània. També és una bona estona per relacionar-se i posar-se al dia de les informacions destacades de la setmana.

 

 

COMISSIÓ DE CAP DE SETMANA

Reunions autoorganitzades on es decideixen i es planifiquen les activitats que es realitzaran el cap de setmana, ja siguin autoorganitzades o amb l’acompanyament d’un educador/a. Les activitats sempre seran programades en relació a les demanades o inquietuds dels participants del Club Social. Un cop es realitza la proposta d’una activitat, s’acaba votant i decidint a l’Assemblea del Club.

 

 

CONEIX-TE!

A coneix-te com bé diu la paraula ens intentem conèixer una mica més a nosaltres mateixos. Ho fem de dues maneres, a través de dinàmiques de grup i a través d’exercicis de ioga. Prenem consciència del nostre cos i del nostre estat d’ànim. Aprenem a dir com ens sentim, a parlar del que ens preocupa i buscar solucions. Es treballa des del positivisme per això quan sortim de coneix-te sortim amb energies renovades, amb motivació i estimant-nos cada dia una mica més.

 

 

DINEM AL CLUB

En aquest taller de cuina i degustació socis/es als fogons del Club Aidar, som Xefs i ajudants, operaris de neteja, compradors dels productes a les botigues del barri, responsables d’equip i… degustadors dels exquisits plats que preparem. Aquest trimestre hem elaborat Trinxat de la Cerdanya, Pollastre al pebre verd, Keftedes amb escalivada… fins i tot paella! Cuinem i dinem, tot compartint els dimecres al migdia una bona estona junts.

 

 

EQUINOTERÀPIA

Fem teràpia amb cavalls.

 

 

ESPAI BON ROTLLO

És un Espai d’Intercanvi i d’interrelació dirigit als membres més autònoms i amb més inquietuds.  Entre d’altres objectius el que es pretén és : Organitzar jornades temàtiques on hi puguin participar totes les persones apuntades a l’activitat (formacions, tallers, espais de debat envers diversos temes). Organitzar sortides autoorganitzades relacionades amb activitats per persones més dinàmiques i/o amb iniciativa. Programar activitats alternatives ( entre setmana i de cap de setmana) , fóra de l’horari de club social. I potenciar la autoorganització entre ells, ja que gaudiran un dia sense acompanyament ni supervisió de professional.

 

 

FEM RUTA

A Fem ruta, els dilluns i els dijous, fem exercici tot visitant espais, indrets i monuments emblemàtics de la ciutat d’Igualada. Passegem i alhora gaudim de la companyia d’uns rutaires amb ganes de relacionar-se. A més, qualsevol paisatge és bo per aturar-nos a descansar uns segons i fer-nos una foto: El rec, el pont de Fàtima, el barri de les flors, l’edifici més alt d’Igualada…

 

 

FEM UNA CANÇÓ

Activitat on es pren importància de l’escolta activa de la música i les emocions que ens transmeten. Cada participant escull una cançó que li transmeti aquella emoció que es treballa durant la sessió, s’escolta en grup i s’analitza. Posteriorment, entre tots es tria una cançó, i amb instruments es toca a sobre de la cançó, prenen part directe de la música.

 

 

FOTOGRAFIA

Fotografia és una activitat externa dels dilluns en què aprofitem un espai comunitari: la sala d’informàtica de l’Espai Cívic Centre. En ella, els participants aprenem les tècniques fotogràfiques per tal d’elaborar millors fotos. Ens posem a la pell de reporters, en alguna sessió hem sortit al carrer a fer fotos de la ciutat, de tot el que ens crida l’atenció: un paisatge urbà, un semàfor, un cotxe que passa, un carrer per descobrir… en les altres sessions fem d’editors, juguem amb les llums i colors per tal d’elaborar un bon retoc.

 

 

FUTBOL

Activitat que es realitza al pavelló de Les Comes, on cada dijous de 18.45h a 20h, els jugadors del Club entrenen. S’inicia amb un escalfament, després amb un joc comú i posteriorment un partidet on es van destacant aspectes per millorar en el joc col·lectiu.

 

 

HAPPENING

A les classes de Hapening, els socis/es aprenem les diverses tècniques artístiques de la mà d’una tallerista que ens ajuda a poder plasmar les nostres inquietuds. Cada dijous al matí fomentem la nostra creativitat i expressem tot allò que necessitem dir, essent així una teràpia artística. Llapis i a la plaça, carbonet i bodegó, pintura sobre tela… Quan dibuixem i pintem a la sala polivalent del Club, ambientem l’espai amb músiques relaxants i plenes de colors agradables, que acompanyen les nostres emocions. Amb l’art s’expressa, l’art també allibera.

 

 

JOCS DE TAULA MODERNS

A la sala polivalent del Club ens reunim cada dimecres a la tarda un grup fidel de jugadors, amb ganes de fer un tastet dels jocs de taula més moderns, creats fa tan sols 2 o 5 anys i amb ganes de passar-ho d’allò més bé. Jocs de memory actuals, l’Story cubes (joc de daus de narració d’històries) o el “Què saps de…” (Joc de preguntes i respostes d’indrets del món populars). Els ingredients d’aquest taller són: Una taula, uns daus o cartes i ganes de divertir-nos plegats.

 

 

L’HORA DEL TE

Activitat que es realitza els dimarts de 18h a 19h al local del Club. És un punt de trobada on les persones que hi assisteixen conversen entre elles, juguen, escolten música plegades… Acompanyant-ho d’un bon te.

 

 

MONOGRÀFICS

Activitat que es realitza al local del Club i varia en funció del que s’acordi amb els participants. Es poden realitzar des de tallers de manualitats com fins a bricolatge.

 

 

PISCINA

Activitat aquàtica que es realitza a la piscina Les Comes. Hi ha varis nivells: l’inicial, es fa a la piscina petita i es realitzen exercicis de familiarització, el mitjà, es realitzen exercicis de motricitat a la piscina gran. I el nivell alt, a la piscina gran es fan exercicis de perfeccionament de tècnica. Per finalitzar la sessió a la piscina petita, tots els participants realitzen jocs conjunts a la piscina petita.

 

 

SERIE FÒRUM

És una activitat que es duu a terme a l’Espai Cívic Centre, a la sala d’actes i en pantalla de cine. Aquest trimestre estem veient “Las chicas del cable”, sobretot centrada en l’apoderament de dones. La sèrie està ambientada al Madrid de principis de segle XX, tot i que resol problemàtiques socials, també actuals, de les protagonistes. A l’inici del trimestre vam escollir entre tots aquesta sèrie d’entre 5 propostes molt variades (suspens, superherois o comèdia romàntica, per exemple).

 

 

TASTET DE CUINA

És una activitat que pretén treballar l’autonomia per realitzar activitats de la vida diària en espais normalitzats ( casals, equipaments municipals, etc..), centrant-se en receptes que requereixin una certa elaboració i posteriorment puguin repetir a casa.

 

 

TEATRE SOCIAL

Aquest 2017 iniciem el Taller de Teatre Social. Aquest tipus de teatre busca qüestionar la societat a traves de representacions simbòliques i crítiques sobre problemàtiques reals, buscant, en tot moment, la reflexió o les solucions que el públic ( o els participants a l’activitat) puguin donar.  Treballem a traves de teatre imatge, estàtues impactants que interpel·lin els assistents. A l’hora també es treballa individualment, conflictes interns i personals.

 

 

TERÀPIA AMB GOSSOS

En l’actualitat, l’ús d’animals amb finalitats terapèutiques és cada vegada més freqüent a mesura que es van realitzant estudis per constatar els nombrosos efectes beneficiosos del vincle entre l’ésser humà i els animals. A diferència de les persones amb qui les nostres interaccions poden ser complexes i impredictibles, els animals proporcionen una calma i un focus d’atenció. Fan que ens sentim segurs i acceptats incondicionalment.

Aquesta activitat la realitzem en un espai exterior, actualment a la Bastida. Es tracta de conèixer els animals i agafar confiança amb ells .  A cada sessió es realitzen exercicis amb tres gossos diferents. Aprenem a interactuar amb els animals, a mostrar-nos segurs amb ells i a practicar diferents tècniques de disciplina.

 

 

VOLUNTARIAT BANC DE QUEVIURES

Activitat que promou la integració dels participants, l’autorealització i la cooperació entre els seus assistents. Fomenta el voluntariat, coneixent així  altres entitats i col·lectius de la comarca de l’Anoia i afavoreix el sentiment de solidaritat i de compromís vers a la resta de la societat.

 

 

XARXES SOCIALS

És una activitat que consisteix en aprendre els coneixements més bàsics de la informàtica. Treballem el ratolí, el teclat, a saber utilitzar el Microsoft Word, i la recerca per Internet.  A través d’exercicis pràctics i de jocs.